Veelgestelde vragen

Algemeen

Het adres is van The Market Hotel Groningen is: Grote Markt 31, 9712 HS Groningen.

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde bushaltes zijn St. Jansbrug en Zuiderdiep. Deze haltes zijn vanaf Station Groningen te bereiken, hier vandaan is het 500m (7min) lopen.  Check 9292.nl voor de actuele vertrektijden. Het hotel is ook lopend in ca. 12 minuten vanaf het hoofdstation te bereiken.

Auto

Hotelgasten kunnen gebruikmaken van de parkeergarage onder het Forum, pal achter het hotel gelegen.  De parkeerkosten zijn €22,- per nacht, het adres van de parkeergarage is Schoolstraat 16, 9712 JS Groningen. Voor elektrische auto’s zijn er diverse oplaadpunten in de parkeergarage aanwezig.

Er zijn natuurlijk een tal van andere parkeermogelijkheden in de stad. Bekijk hier alle mogelijkheden: https://gemeente.groningen.nl/waar-u-kunt-parkeren

Fiets 

Kom je met de fiets naar The Market Hotel? Parkeer je fiets gemakkelijk in de gratis stalling aan de Nieuwe Markt. Meer informatie lees je hier.

Ja, deze is aanwezig en bevindt zich in de kelder op -1, welke toegankelijk is via de lift.

Alle ingangen van het hotel zijn toegankelijk voor mindervaliden.

Hotelgasten kunnen gebruikmaken van de naastgelegen parkeergarage (Forum Groningen). Hier zijn ook mindervalide parkeerplaatsen aanwezig.

Hotelgasten kunnen gebruikmaken van de parkeergarage onder het Forum, op nog geen 5 minuten lopen van het hotel. De parkeerkosten zijn €22,- per nacht, het adres van de parkeergarage is Schoolstraat 16, 9712 JS Groningen.

Voor elektrische auto’s zijn er diverse oplaadpunten in de parkeergarage aanwezig.

Fiets 

Kom je met de fiets naar The Market Hotel? Parkeer je fiets gemakkelijk in de gratis stalling aan de Nieuwe Markt. Meer informatie lees je hier.

Het is helaas niet mogelijk om een parkeerplaats te reserveren.

Dat kan zeker! In de parkeergarage onder het Forum zijn diverse oplaadpunten aanwezig.

Hotel

Inchecken kan vanaf 15:00 uur. Eerder inchecken is alleen mogelijk als de kamer beschikbaar is, dit kun je bij de receptie vragen.

Check-out is tot11:00 uur. Nadat je bent uitgecheckt kun je kosteloos de bagage bij ons achterlaten en nog genieten van onze prachtige stad! Wil je lekker uitslapen? Vaak kun je tegen een vergoeding langer gebruik maken van de hotelkamer. Informeer bij de receptie tijdens je verblijf naar de mogelijkheden!

 

Als er kamers beschikbaar zijn, dan kan er in overleg met de receptie eerder worden ingecheckt! Dit is geen garantie.

Ja, alle kamers in The Market Hotel worden aangeboden inclusief ontbijt.

In The Market Hotel vinden wij een goed ontbijt net zo belangrijk als een goede nachtrust. Daarom is het ontbijt inbegrepen. Geniet van diverse soorten brood en broodjes, warme gerechten, vele soorten beleg, fruit, yoghurt, sapjes, koffie en thee. Het ontbijt kan worden genuttigd in Café Willem Albert tussen 7:00  en 10:30 uur.

Ook voor niet hotelgasten is het mogelijk om in Café Willem Albert te genieten van een heerlijk hotelontbijt.

Jazeker, wij verhuren unisex fietsen met 3 versnellingen. Wil je een fiets huren? Graag vooraf reserveren bij de receptie. De prijs voor een fiets is € 15,00 per dag.

Liever een elektrische fiets? Wij informeren je graag over waar je dit tijdens je verblijf kunt boeken.

Helaas, honden zijn niet toegestaan in The Market Hotel Groningen. Honden zijn wel toegestaan op het terras.

Echter uiteraard zijn hulphonden welkom. Denk je erover te komen overnachten en neem je een hulphond mee? We vragen je dan vriendelijk om vooraf even contact met onze receptie op te nemen.

Café Willem Albert

Café Willem Albert is geopend van 07:00 tot 00:00, voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De keuken sluit om 22:00.

Het is niet mogelijk een tafel te reserveren op het terras. We zullen ons uiterste best doen de beste plek voor je te vinden!

Helaas kunnen wij niets beloven, maar gaan wij onze uiterste best doen om de voorkeur toe te passen. Geef dit dan aan bij je reservering.

Ja dat kan! Voor groepen vanaf 12 personen hebben wij een groepsmenu voor zowel lunch als diner.

Ook voor speciale vieringen hebben we genoeg mogelijkheden en kan er een zaal (private dining) in het restaurant afgehuurd worden.

Neem gerust contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

reserveringen@themarkethotel.nl

tel:0502074600

Helaas, honden zijn niet toegestaan in The Market Hotel. Honden zijn wel toegestaan op het terras.

Echter uiteraard zijn hulphonden welkom in ons restaurant.

Bakkerij Westers

Bakkerij Westers is dagelijks geopend van 08:00 – 18:00 uur. Meer informatie over Bakkerij Westers. 

Bakkerij Westers bevindt zich op de begane grond van het hotel en heeft een eigen ingang aan de Grote Markt zijde.

Overige faciliteiten

Ja, wij kunnen voor hotelgasten een reservering voor de sauna maken. De prijs bedraagt €12,50 p.p. voor 1 uur privégebruik van onze sauna.

We zijn nog druk bezig met de ontwikkelingen voor het dakterras. Zodra we open kunnen gaan we dit uiteraard groots communiceren. Stay tuned!

Onze fitnessruimte is geopend voor hotelgasten van 07:00 tot 23:00 uur en vind je op verdieping -1 van het hotel.

Werken bij The Market Hotel Groningen

Leuk dat je misschien bij ons wilt komen werken! Actuele vacatures zijn te vinden via themarkethotel.nl/vacatures

Leuk dat je misschien bij ons wilt komen stagelopen! Stuur voor mogelijkheden even een mailtje naar onze afdeling personeelszaken, via pz@westcordhotels.nl

Marketing, pr en fotoshoots

The Market Hotel is een mooie locatie voor fotoshoots. Fotograferen op een hotelkamer, in de wellnessruimte, in een vergaderzaal of in het restaurant is zeker mogelijk. Neem contact op met onze marketeer marit.voogd@westcordhotels.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Wij hebben een marketing specialist die verantwoordelijk is voor alle marketing- en pr-activiteiten. Ook voor mooi beeldmateriaal van het hotel kun je bij haar terecht. Heb je een leuke (aan)vraag neem dan contact op via de mail: marit.voogd@westcordhotels.nl.