Over The Market Hotel Groningen

Boek een kamer in The Market Hotel Groningen

Over ons

Een thuis voor Groningers en gasten. Voor zakenlui en studenten. Van hier of van ver, uit streek of Stad. Gastvrij en gezellig, ontwapenend, vertrouwd. Voor iedereen van alle markten, een ontmoeting tussen jong en oud. Welkom in The Market Hotel Groningen!

WestCordHotel-TheMarketHotel-Bar

Tussen de Markten Thuis

The Market Hotel Groningen is de ideale uitvalsbasis voor avontuur, gezelligheid en cultuur. Het kloppend hart van Groningen ligt aan je voeten. Ontmoet vrienden voor een borrel of geniet van een uitgebreid diner in het stijlvolle café-restaurant Willem Albert. Zoek een plaatsje in de zon op het gezellige terras. Of beleef hoe Groningen tot leven komt en ervaar hoe de stad zich ontvouwt tot in iedere verrassende uithoek. Ontdek haar vele gezichten en facetten en kom moe maar voldaan tot rust in de wellness en warme luxe van je kamer.

Slotstuk aan de Grote Markt

Met de toevoeging van The Market Hotel aan de oostwand van de Grote Markt is de gemeente klaar met de transformatie van de Grote Markt. WestCord Hotels is als hotelpartner sinds 2016 betrokken bij het project en wordt ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed. De Berlijnse architect Thomas Müller heeft het hotel ontworpen. Via een publieksstemming tijdens festival Let’s Gro in 2017 konden de inwoners van Groningen stemmen op drie verschillende ontwerpen waarna de keuze is gevallen op het ontwerp van klassieke trapgevels met eigentijdse architectuur.

Over WestCord Hotels

De naam WestCord Hotels vindt, ondanks de internationale uitstraling, zijn oorsprong in Nederland. En wel op Vlieland, het verst weg gelegen Waddeneiland van Nederland. In de jaren ’60 werd toerisme steeds belangrijker op de eilanden en in 1968 besloot bakker Emo Westers Hotel de Wadden voor zijn zoon te kopen. Opeens was de toen 18-jarige Harry hotelier. Inmiddels behoren 16 hotels verspreid door heel Nederland tot de WestCord familie.

Lees meer

Boek een kamer in The Market Hotel Groningen