De leukste straten van Groningen

Groningen is een heerlijke stad om te ontdekken. Leuke winkeltjes, restaurantjes, mooie pleinen en veel water. Maar wat zijn nou de leukste straten van de stad? Wij helpen je een handje!

Grote Markt

De Grote Markt heeft eigenlijk geen introductie nodig. Pal aan je voeten zodra je het hotel uitstapt. Dit is hét plein van Groningen waar iedereen samenkomt, jong en oud. De trots van Groningen, de Martinitoren steekt boven de stad uit en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. De Grote Markt is het startpunt van jouw ontdekkingstocht.

the-market-hotel-blog-vismarkt-stella-dekker

Vismarkt

De Vismarkt ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt en The Market Hotel. Al sinds de 15de eeuw is de Vismarkt de plek waar vis wordt verhandeld. Tegenwoordig heb je hier op dinsdag, vrijdag en zaterdag een gezellige markt waar je heerlijk over kunt struinen.

the-market-hotel-blog-folkingestraat-stella-dekker

Folkingestraat

De Folkingestraat werd jaren geleden al uitgeroepen tot beste winkelstraat van Nederland en wat ons betreft mag hij deze nog steeds dragen. De Folkingestraat is een zijstraat die uitkomt op de Vismarkt. In deze straat vind je ontzettend leuke winkeltjes, boetiekjes en galeries. Deze van oudsher Joodse straat herbergt kunst, dus geef je ogen goed de kost.

the-market-hotel-blog-elleboog-stella-dekker

Kromme Elleboog

De Kromme Elleboog bestaat uit eigenlijk uit twee straatjes, de Kleine en de Grote Kromme Elleboog. Hier vind je net iets exclusievere winkels en restaurants. Aan de Ellebogen vind je de Zwanestraat, eveneens een iets luxere straat en leuk om te ‘windowshoppen’.

Poelestraat

Vlak achter The Market Hotel vind je de Poelestraat. Een gezellige straat vól met terrassen en restaurantjes, Je vindt hier diverse Groningse hotspots en ’s avonds is het hier vol leven!

Boek een kamer in The Market Hotel Groningen